דף הבית › פורומים › פורום יישור שיניים בשיטת iROK – יישור שיניים ע״י פלטות שקופות בהתאמה אישית › שאלה על הקשתית
הדיון הזה מכיל תגובה 1, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י ד״ר הרצל מיכאל לפני 4 שנים.
-
מאתתגובות
-
עדלגלכשלקחתי מידות לאיירוק הייתה לי שן בינה והודעתי לרופא על כך שאני הולכת לעקור אותה. היא אמרה לי שזה בסדר היות והאיירוק לא מזיז שיני בינה. ההזמנה שלי הגיעה והקשתית הגיעה עם מקום לשן בינה. זה לא יושב טוב בגלל שהשן בינה לא קיימת ואין מה שיתפוס את הקשתית. השאלה שלי אם היישור מתבצע כמו שצריך? הקשתית רופפת על שתי השיניים הטוחנות בצד שהייתה שן בינה אבל כל שאר השיניים מכוסות.
בנוסף הפלסטיק שתקוע לי בפה בלי סיבה כי כבר אין שם שן מאוד מציק וכואב.
מבקשת לדעת האם זה תקין שהקשתית רופפת. במידה ולא, מה ניתן לעשות בנושא היות וכל הקשתיות הגיעו ככה?שלום רב,
מידות של השיניים (מטבעים) נלקחים רק לאחר שבוצעו כל הטיפולים הדנטלים (המשמרים, הכירורגים והמשקמים) הנדרשים בהתאם לצורך :
כגון, סתימות (שחזורים), כתרים זמנים המודבקים קבוע, עקירות, ניקוי אבנית וכו׳
במידה ונלקחו מטבעים של השיניים ולאחר מכן בוצעו שינויים במתאר השיניים, אז ברור שהפלטות (קשתיות) שיוצרו לאחר מכן לא יהיו תואמים לשינויים שנעשו לאחר המטבעים הראשונים, כתוצאה מכך הפלטות לא יתיישבו באופן מדוייק על השיניים אם בכלל, הדבר יבוא לידי ביטוי בתחושה של חוסר נוחות ואי התאמה של הפלטות לשיניים.
על פי הבנתי מהמקרה הספציפי שלך, הפלטות מתאימות והיישור מתבצע בהתאם לתוכנית הטיפול ולההדמיה אך מאחר ושן הבינה נעקרה, שארית של הפלסטיק באזור זה לא נחוץ והוא פוגע באפקט הוואקום וההתאמה השולית של הפלטה, מצב זה כמובן לא תורם לנוחות הטיפול ומהווה הפרעה של ממש שיש להסיר באופן מיידי.
הפתרון הוא לגזור בעזרת מספרים את החלק האחורי של הפלסטיק, רק באזור שן הבינה שנעקרה ולהשאיר כיסוי מלא של כל השן האחורית האחרונה בקשת, הרופא/ה שלך ידע לעשות זאת באופן מדוייק עבור כל הפלטות שיוצרו עבורך למשך כל הטיפול העתידי.
ֿ
בהצלחה,
ד״ר הרצל מיכאל-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 4 שנים ע"י
ד״ר הרצל מיכאל.
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 4 שנים ע"י
-
מאתתגובות